Στη διαγραφή του κ. Χρήστου Καραλή απο το Δ.Σ. προχώρησε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς διότι “στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 ψήφισε την αποπομπή του ΕΚΛ από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ”.
Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ. “πρόκειται για μια αποπομπή που απέτυχε να γίνει επί των ημερών της κυρίας Πούλου γιατί το ΕΚΛ αντέδρασε και κέρδισε την υπόθεση”.
Και σε σχετική ανακοίνωση προσθέτει: “Τούτη λοιπόν την φορά η Δημοτική Αρχή του κ. Ταγκαλέγκα, επανέφερε το θέμα και με την συνδρομή των συμβούλων της κυρίας Πούλου (στον συνδυασμό της οποίας ανήκει και ο κ. Καραλής) και του κ. Καραμάνη, ψηφίστηκε η αποπομπή του ΕΚΛ από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ. Ο συνάδελφος Καραλής αν και μέλος του ΕΚΛ, συντάθηκε με τις προσπάθειες όσων θέλουν οπωσδήποτε την αποπομπή του ΕΚΛ από την ΔΕΥΑΛ. Το ΕΚΛ, στο ΔΣ της ΔΕΥΑΛ συμμετέχει αδιάλειπτα ολόκληρες δεκαετίες (από το 1982) και υπερασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών. Τι είναι αυτό που επιβάλει σήμερα στην Δημοτική Αρχή Λιβαδειάς να επαναφέρει ξανά ένα θέμα που δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο από την ημέρα που με Δικαστική Απόφαση δικαιώθηκε το ΕΚΛ;”
Και καταλήγει:
“Παρά λοιπόν του ότι ως Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς είμαστε κατά των διαγραφών και ιδιαίτερα συνδικαλιστών, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε μια κατάφορη εναντίωση στον θεσμό και στο δικαίωμα του να λειτουργεί παρεμβατικά για το συμφέρον των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων (με την συμμετοχή του στην Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ), που σηματοδοτεί η πράξη του συναδέλφου Καραλή. Η πράξη του κ. Καραλή, στρέφεται κατά του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς και κατ’ επέκταση, κατά του οργανωμένου Εργατικού Κινήματος και έτσι δεν μπορεί ο εν λόγω εργαζόμενος να φέρει άλλο την ιδιότητα του συνδικαλιστή εκπροσώπου και μάλιστα μέλους του ΔΣ του ΕΚΛ”.
Θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα πήρε και το ΠΑΜΕ.
“Οι εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ , όπως και σε προηγούμενη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν, σε σχέση με την απόφαση του συναδέλφου, αρνητικά, και διαφώνησαν με την απόφαση του, να ψηφίσει υπέρ στην μη εκπροσώπηση του ΕΚΛ στο Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπει σε κανέναν να διαγράφει και να καθαιρεί, τον οποιοδήποτε συνάδελφο από συνδικαλιστικά όργανα, που συμμετέχει, με την αιτιολογία ότι δεν εκπροσωπεί «τα συμφέροντα της εργατοϋπαλληλικής τάξης» , αιτία που δικαιολόγησε την απόφαση της , η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΛ για να προβεί στην διαγραφή του συναδέλφου. Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας , πρέπει να βρουν μέτωπο αντίστασης και πάλης, στην λογική που μας επιστρέφει, σε εποχές του δόγματος αποφασίζομεν και διατάσσουμε», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ.
Καταλήγοντας ζητά “την άμεση ανάκληση της απόφασης καθαίρεσης από το ΔΣ και διαγραφής”.
Κατά των μελών του Δ.Σ. του Ε.Κ. Λιβαδειάς που αποφάσισαν την διαγραφή του απο την Διοίκηση, στρέφεται ο Χρήστος Καραλης που ως Δημοτικός Σύμβουλος ψήφισε αντίθετα απο τις θέσεις του Εργατικού Κέντρου.
“Στις 19-10-2019 η γνωστή ομάδα που θεωρεί το Εργατικό Κέντρο τσιφλίκι της, πήρε απόφαση να με αποπέμψει από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και να με διαγράψει από εκλεγμένο Αντιπρόσωπο, με την αιτιολογία ότι ως δημοτικός σύμβουλος κατά τη συνεδρίαση της 25/09/2019 του Δημοτικού συμβουλίου ψήφισα αντίθετα με τα συμφέροντα του εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της εργατικής τάξης”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Καραλής.
Και προσθέτει: “Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Λιβαδειάς, υπήρξε απροκάλυπτη κατάργηση της αυτονομίας του πρωτοβαθμίου Σωματείου δηλαδή του Σωματείου των Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος, από το οποίο εκλέχτηκα ως αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο και είναι το μόνο αρμόδιο να κινήσει τυχόν πειθαρχική διαδικασία εναντίον μου ή εναντίον οποιουδήποτε άλλου μέλους του”.
Καταλήγοντας δηλώνει ότι θα επιδιώξει “την ακύρωση της παράνομης απόφασής τους και θα εξακολουθήσω να εκφράζω τη γνώμη μου με ελευθερία, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος των συναδέλφων εργαζομένων και των δημοτών που με τίμησαν με τη ψήφο τους.